fbpx

Blog

Bizden Haberler

Özgeçmiş Hazırlama Eğitimi Gerçekleştirildi

Projemiz kapsamındaki eğitimlerden birisi olan “Özgeçmiş Hazırlama Eğitimi” Gönüllü Hareketi Başkanı Sertaç Şipka tarafından verildi. Bu eğitimin içeriğinde birçok yapılandırmacı (sorgulatıcı ve düşündürücü) yaygın eğitim metotları kullanıldı.

Önce çıraklarımız ile özgeçmiş konusunun tüm detayları önceden hazırlanan sorularla konuşuldu, tartışıldı ve iş yaşamından örnekleriyle paylaşıldı. Ardından özgeçmiş konusunun geçmiş ve gelecek arasında nasıl bir köprü olduğu, kariyer konusunun insan hayatındaki yeri konusu değerlendirildi. Kariyer alanının insan yaşamının yalnızca bir parçası olduğunu görmek ve bunun diğer alanlarla olan ilişkisini kavrayarak kişisel bir değerlendirme yapmak üzere, Yaşam-Denge Çarkı üzerinde çalışıldı. Yapılan değerlendirmelerin ardından hedeflerimize bize ulaştıracak olan Bilgi, Beceri, Yetenek ve Tecrübeler üzerinde duruldu. Bunu gelecek planlarımız ve kariyer hedeflerimizin açıkça anlatıldığı ve çıraklarımız ilk defa bir uygulamasını yaptığı özgelecek çalışması izledi.

Çıraklarımıza kendilerini diğer adaylardan birkaç adım daha ön plana taşıyacak olan, Avrupa Birliği tarafından oluşturulmuş ve Türkiye’de Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onay görmüş olan Europass CV hazırlama anlatıldı. Özgeçmişler, uygulamalı olarak gerçekleştirildi ve çıraklarımız özgeçmişlerini yapacakları staj ve iş başvuruları için şimdiden hazırlamış oldular.

Nitekim bitiş saati 18.00 olarak belirlenen eğitimimiz, çıraklarımız yüksek motivasyonu ve istekliliği sayesinde 19.30’a kadar devam etti.

Özgeçmişlerden önce Yaşam-Denge çarklarını çizen çıraklarımız.
Yaşam-Denge Çarkı hazırlıklarına devam ediyoruz. Soldan sağa: Merve, Aykut ve İlker.
Bilgi-Beceri-Davranış-Tecrübe tablosunu dolduran İlker ve Okan
Özgeçmişlerimizi hazırlamaya başladık.
Proje Koordinatörümüz Mesut Şentürk, onun emeği çooook.
Eğitim sonunda ekip biraz yorgun ama herkes mutlu 🙂