Nilüfer Belediyesi’nin 2020-2024 Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında “Benim Kentim, Benim Geleceğim Fikir Buluşmaları” ile meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya geldi.
Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Adem Vural ve Engin Yener ile Nilüfer Belediyesi çalışanlarının da katıldığı toplantıya, Gönüllü Hareketi Derneği’ni temsilen Başkan Sertaç Şipka katıldı. Sivil toplum temsilcilerinin görüş ve önerilerini dile getirdiği toplantıda Nilüfer’in sorunları da masaya yatırıldı.
Dernek Başkanı Sertaç Şipka, Bursa’nın Ulaşım Master Planına göre bugün 450 bin olan Nilüfer ilçe nüfusunun 2035 yılında 1 milyona ulaşacağı ve en kalabalık ilçe olacağına dikkat çekti. Son yıllarda Nilüfer’deki dikey yapılaşmanın artmasına rağmen yeşil alan, sosyal alan ve eğitim kurumlarının sayısının yapılaşmaya oranla yeterince artmadığı, mahalle aralarında bile trafiğin ciddi bir biçimde artmaya başladığını belirtti.
Uzun vadeli stratejik planların önemli olduğunu ve hazırlanması sürecinde sivil toplumun etkin katılımının sağlanması gerektiğini vurguladı. Nilüfer Kent Konseyi gibi katılım mekanizmalarının demokratik süreçlerinin gözden geçirilerek geliştirilmesi gerektiğini belirterek, geçtiğimiz hafta yapılan genel kurul ve seçimlerini hatırlattı. Katılımcılığın niteliğinin artırılması, katılımda adaletin sağlanması ve tam demokratik katılımın desteklenmesi için dernek olarak çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.
“Bursa’daki en güzel örneklerden biri olan Ürünlü Kent Bostanları gibi projelerin desteklenmesi ve Topluluk Bahçeleri uygulamalarının mahalle düzeyine indirgenmesi kent insanının nefes olması için bir ihtiyaçtır. Ekosistemde çeşitliliğin sağlanması için arılar hayati rol oynamaktadır. Topluluk bahçeleri ve balkon bahçeciliği konusuna da odaklanarak arıların popülasyonunun daha da azalmaması için çalışmalıyız” şeklinde konuşmasını tamamlayan Şipka, sivil toplum kuruluşlarının katılımına ve temsiline verdiği önemden dolayı Nilüfer Belediyesine teşekkür etti.